No ho dubtis, tria una llevadora.

Quan estudiava la residència de llevadora a BCN, em va fer una classe, l’Adela Vidal, una llevadora que recordo amb molt amor. Aquesta va escriure un llibre que va posar per títol; ser llevadora, una manera de pensar. Quanta raó tenia l’Adela. L’Adela ens va deixar, però ens va deixar un tresor per nosaltres poder seguir. Ens va deixar molt clara com havia de ser la figura de la llevadora, conèixer l’adela i seguir els seus passos era un aprenentatge. Una pionera dels parts a casa i el feminisme, l’acompanyament incondicional a les dones. Les ganes néixer, viure, parir.

Per això considero que quina millor persona pot ser l’acompanyant en un part si no es una LLEVADORA, una llevadora apassionada, il.lusionada en l’acompanyament dels parts, naixements, lactàncies, postparts. Una llevadora impregnada del que significa la gestació d’un fill i el parir. Una llevadora on predomini en la seva activitat el respecte, el silenci, el saber estar. Tria una llevadora per parir, una llevadora que senti a la seva pròpia pell la seva professió. Jo en diria, ser llevadora, una manera de ser i de pensar.

Quan una parella es prepara en l’espera d’un fill es molt important que busquin un professional amb competència per assolir els objectius de la parella per a tenir un bon part. Es molt important que qui prepari el part sigui una llevadora i no sigui cap altre professional, i si es un equip multidisciplinari doncs assegura’t que la llevadora es una figura que no hi pot faltar.